Ужгородка

Новини Закарпаття

Це не шкарпетки і носки: Соломчук відповів Крюковій щодо вживання терміну “Донбас”

У прямому ефірі на телеканалі НАШ “слуга народу” Дмитро Соломчук та заступник головного редактора Страна.UA Світлана Крюкова обговорили питання щодо вживання терміну “Донбас”.

“Під час останніх виборів, у так званий український екзитпол було внесене питання присвячений Донбасу, серед інших питань чомусь вирішили поставити питання громадянам по вільним економічним зонам. Отримали відповідь, і що з нею робити? Яким чином результати були імплементовані чи це була все-таки політтехнологічний піарний інструмент, який забули одразу після виборів? Для чого питали людей про СЕЗ (створення економічної зони, – ред.)?”, – запитала Крюкова.

“Соціологію, яку ми здійснили під час виборчої компанії, ми хотіли побачити думку людей. Ми побачили думку і зараз працюємо у цьому напрямку. Деякі ідеї частково вже реалізовані”, – розповів Соломчук.

“В екзитполі було питання, де українців питали про СЕЗ. Слово Донбас використовується у  всеукраїнському екзитполі під егідою президента”, – заявила Крюкова.

“Донбас взагалі і українське слово, і російське. Це не шкарпетки і носки. Мене більше цікавлять не слова, а реальні дії у сфері діяльності, за яку я відповідаю”, – заявив Соломчук.

Нагадаємо, що секретар РНБО Олексій Данілов закликав уникати вживання терміну “Донбас”, бо, на його думку, це є наративом, нав’язаним Росією.

Як повідомляв НАШ раніше, Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО щодо Стратегії декорації Криму і Севастополя.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору