Ужгородка

Новини Закарпаття

Землянський і Безгін про нового голову ДПС: Він вже через мясяц сяде на схеми

Олексій Любченко, який претендує на посаду голови Державної податкової служби, вже через місяць сяде на корупційні схеми.

Таку думку в ефірі телеканалу НАШ висловив аналітик експертного уряду Валентин Землянський.

“Конкурси не врятують. Ми дійшли до тієї стадії, де без жорстких підходів в управлінні одними вмовляннями… Тобто, давайте конкурс проведемо, давайте візьмемо, дивіться: новий, молодий. Він через місяць сяде на схеми, його посадять. У схеми потрібно ввійти: хто, де і кого кришував, хто за якою системою йшов”, – висловив Землянський.

Водночас нардеп від “Слуги народу” Віталій Безгін вважає, що як інструмент конкурс на держпосади потрібен, але повинні бути діючі інституції.

“Конкурс як інструмент потрібен для прозорості процедури. Або ж, як уже було озвучено, це є запобіжником від того, що це подолає корупцію. Ключова річ – це незворотність покарання. Його може забезпечити діючі інституції, зокрема, антикорупційні, щоб вони працювали, і судова система”, – додав нардеп Безгін.

Зазначимо, що Кабінет міністрів оголосив конкурс на голови Державної податкової служби. Зарплату обіцяють майже 30 000 гривень. До того ж передбачені додаткові надбавки і премії. На час карантину цю посаду обіймам Олексій Любченко, але на тимчасових умовах. Тепер він хоче стати постійним головою ДПС. Однак Любченко підпадає під люстрацію, тому ще чотири роки не зможе претендувати на посаду. Адже з 2009 по 2014 роки незмінно працював в органах податкової системи.

Як НАШ повідомляв раніше, екс-міністр фінансів Ігор Уманський вважає, що прем’єр-міністр України Денис Шмигаль, міністр фінансів Сергій Марченко та керівник Податкової служби Олексій Любченко відповідають за “скручування” ПДВ.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору