Ужгородка

Новини Закарпаття

Стан озимих посівів в Україні оцінюється як добрий та задовільний

Озимі культури закінчують перезимівлю за умов достатньої зволоженості на більшості території країни. Виключенням є окремі райони Миколаївської, Одеської та Херсонської областей  

Агрометеорологічні умови для закінчення перезимівлі озимих культур в Україні в цілому оцінюються як задовільні. Про це повідомляє Зерно Он-Лайн з посиланням на місячний огляд Гідрометеоцентру України.

Як зазначено в огляді, станом на 20 березня озимі пшениця, ячмінь та жито на більшості території ще перебували в стані зимового спокою. У Миколаївській, Херсонській, Дніпропетровській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Черкаській та півдні Одеської областей, де було відзначено відновлення вегетації озимих культур, посіви знаходилися в фазах кущіння і третього листа. При цьому стан посівів фахівці оцінюють як переважно добрий і задовільний.

Також у доброму стані перебувають наразі і посіви озимого ріпака. У другій декаді березня в Кіровоградській, Дніпропетровській і Херсонській областях відзначалося відновлення вегетації цієї олійної культури.

Читайте: Євген Хуриленко: Ми маємо зростати швидше, ніж ринок

При цьому запаси продуктивної вологи в орному шарі ґрунту під озимими культурами та на зябу в Херсонській, Миколаївській, Кіровоградській, на півдні Одеської та Донецької областей становили від 21 мм до 45 мм.

«Зволоження метрового шару ґрунту під озимими культурами та на зябу було достатнім і оптимальним – 121-160 мм і більше продуктивної вологи. Однак на багатьох площах Миколаївській, Херсонській і на окремих площах Одеської областей запаси продуктивної вологи були низькими для ранньовесняного періоду і склали 87-120 мм», – уточнили Гідрометеоцентрі України.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що за минулий рік капітальні інвестиції в український АПК впали на 47%.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору