Ужгородка

Новини Закарпаття

За п’ять років Україна наростила імпорт фруктів у 1,5 рази

Протягом 2020 року в Україну було ввезено майже 1 млн тонн різних фруктів, що на 8% перевищує показник 2019 року і є історичним максимумом

Українці стали більше споживати фруктів. Про це говорить не лише офіційна статистика щодо рівня споживання фруктів, а й зростання обсягів імпорту. Так, у  2020 році Україною було імпортовано практично 1 млн т різноманітних фруктів. Про це повідомили в асоціації «Український клуб агарного бізнесу».

Це історичний максимум по обсягам імпорту фруктів, що перевищує аналогічний показник минулого року на 8% та в 1,5 рази показник п’ятирічної давнини.

«Одразу варто зазначити, що завозяться в основному фрукти та ягоди, які не можуть вирощуватися в Україні через несприятливі кліматичні умови. Виключення становлять лише яблука, однак їх доля в загальній структурі імпорту незначна – лише 1%»,- пояснює Світлана Литвин, аналітик УКАБ.

Читайте: Зростання соєвих котирувань підтримало ціни на український соняшник

Безумовним лідером в імпортних поставках фруктів в Україну є банани, які займають більше третини всіх поставок. Далі слідують мандарини, що забезпечили у минулому році 19% обсягів фруктового імпорту. Також вагомою є частка у ввезенні  апельсинів – 9%, лимонів – 7% та персиків – близько 5%. Ці п’ять видів фруктів зайняли у 2020 році майже три чверті від всього імпорту. При цьому за останні 5 років найбільші темпи зростання демонструють поставки грейпфрутів та хурми –  обсяги імпорту яких подвоїлися за вказаний період.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що вчені знайшли спосіб вирощувати справжні діабетичні фрукти.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору