Ужгородка

Новини Закарпаття

Без України: у МЗС відреагували на перемовини “нормандської трійки”

Міністерство закордонних справ України закликає російську владу повністю виконати свої зобов’язання у межах Мінських домовленостей.

Про це заявив речник МЗС України Олег Ніколенко реагуючи на вчорашню розмову канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Емануеля Макрона і президента РФ Володимира Путіна.

“Показовими стали сигнали наших європейських партнерів за підсумками розмови із президентом Російської Федерації: російська сторона має виконувати зобов’язання дотримуватися режиму припинення вогню, підкреслюється необхідність продовження переговорів лідерів нормандської четвірки”, – розповів він.

Також у МЗС наголосили, що коментувати наративи РФ немає сенсу:

“Вкотре закликаємо Росію припинити перекладати відповідальність на інших та почати виконувати в повному обсязі свої зобов’язання – як у рамках Мінських домовленостей, так і домовленостей Н4, досягнутих у ході Паризького саміту”.

За його словами, позиція України не змінилася: зрушень у політико-дипломатичному врегулюванні війни на Донбасі можна досягти лише «за наявності політичної волі та залучення всіх учасників “нормандського формату”.

Як повідомляв НАШ раніше, Кличко назвав дату завершення опалювального сезону у Києві.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору