Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні офіційно запустили Центр боротьби з фейками: чим він буде займатися

В Україні офіційно запрацював Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки, який займатиметься боротьбою з фейками в українському інформаційному просторі.

Про це розповів міністр культури та інформаційно політики Олександр Ткаченко у своєму Telegram-каналі.

За словами міністра, центр боротиметься з дезінформацією, швидко реагуватиме на фейки, а також займатиметься промоцією українських наративів. Центр діятиме при Мінкульті та співпрацюватиме з Центром протидії дезінформації при РНБО.

Досягати поставленої мети будуть шляхом:

  • стратегічних комунікацій, включно з розробкою контрнаративів, проведенням інформкампаній, включенням українських наративів у щоденну комунікацію уряду;
  • створення онлайн-ресурсу, який активно реагуватиме на інформаційні атаки;
  • регулярного сповіщення про гібридну агресію з боку Росії на міжнародному рівні, спільного напрацювання механізмів з протидії дезінформації з міжнародними партнерами.

Також Центр планує працювати над підвищенням рівня критичного мислення українців, щоб вони вміли розрізняти реальні факти від вигаданих провокацій РФ.

Як НАШ повідомляв раніше, в Комісії з журналістської етики зажадали від влади України та Міністерства культури, молоді і спорту зняти з розгляду законопроект про дезінформацію і почати процес підготовки законодавчих змін з нуля.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору