Ужгородка

Новини Закарпаття

Війська США в Європі підвищили рівень бойової готовності до максимального через загострення на Донбасі

Європейське командування збройних сил США привело війська в бойову готовність найвищого рівня після загострення ситуації на сході України.

Про ще повідомляє Politico.

“Європейське командування США підвищило свою бойову готовність до найвищого рівня після відновлення бойових дій між підтримуваними Росією сепаратистами і українськими солдатами в Донецькій області на сході України, … а також початку нарощування російськими силами військової техніки уздовж кордону”, – пише видання. 

Водночас у The New York Times наголошують, що загибель на Донбасі чотирьох українських військових і нарощування російських військ на кордоні з Україною привернули увагу високопоставлених американських чиновників в Європі і Вашингтоні.

За даними видання, минулого тижня у відповідь на розгортання додаткових російських військ рівень спостереження EUCOM був підвищений з “можливої кризи” до “потенційно неминучої кризи” — найвищого рівня.

Американські оцінки того, скільки додаткових російських військ було відправлено до кордону, різняться. Один чиновник повідомив New York Times, що їх було близько 4000.

Як НАШ повідомляв раніше, Міністерство закордонних справ України закликає російську владу повністю виконати свої зобов’язання у межах Мінських домовленостей.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору