Ужгородка

Новини Закарпаття

Комісаренко: Суворий локдаун дуже допомагає, але тільки правильно організований

Суворі карантинні обмеження допомагають боротися з пандемією коронавірусу, але потрібно правильно їх реалізовувати, бо вони можуть бути не ефективні.

Про це заявив у прямому ефірі телеканалу НАШ директор Інституту біохімії ім.Палладіна, академік НАН України, професор, доктор біологічних наук Сергій Комісаренко.

“Будь-які завгодно карантинні обмеження допомагають  боротися з поширенням вірусу, але звичайно це впливає на економіку  і взагалі на настрій людей. Я вважаю, що введення строгих норм локдауну чи карантину є вкрай важливими. Але потрібно його правильно реалізовувати, бо можна будь-які карантинні заходи впровадити, але якщо вони неправильно виконуються, зрештою можуть зіпсувати ефект від них”, – зазначив Комісаренко.

Також він порадив робити щеплення вакциною, яка є в країні зараз, бо невідомо коли буде наступна партія.  

“Альтернатив вакцинації зараз немає  і вакцинація вже продемонструвала на мільйонах людей, що завдяки щепленням маємо вкрай суттєве зменшення кількості людей, які захворіли і значно менше людей померли.  Вакцинуватися треба тією вакциною, що є  в країні, не потрібно чекати іншу, бо невідомо чи буде інша вакцина і якої якості буде. Різні вакцини порівнювати важко, бо відсоток їх ефективності належать до різних речей”, – розповів він.

Як повідомляв НАШ раніше, академік НАН України Сергій Комісаренко заявив, що Досвід щеплення від COVID-19 в інших країнах показує, що вакцини є вкрай ефективними, після імунізації, люди фактично перестають хворіти.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору