Ужгородка

Новини Закарпаття

Від COVID потрібно буде вакцинуватися щороку, – лікар-інфекціоніст Голубовська

Коронавірус все ще вивчають вчені, тому не можна з точністю спрогнозувати, як довго буде діяти вакцинація. Поки що вакцинуватися рекомендується щороку.

Про це заявила лікар-інфекціоніст Ольга Голубовська в ефірі телеканалу НАШ.

“Існують міжнародні рекомендації, якщо людина перехворіла, то в термін від 3 до 6 місяців вона може не вакцинуватися. Але я хочу зробити застереження. Так як це захворювання своєрідне, і якщо людина тяжко хворіла, їй призначають імуносупресивну терапію. Іноді вона триває дуже довго. Це подавляючі препарати, які подавляють імунітет. І у цих людей антитіла зникають, незважаючи на те, що вони важко перехворіли, буває набагато раніше”, – зазначила Ольга.

Також лікар зазначила, що коронавірус все ще вивчають вчені, тому не можна з точністю сказати, як довго буде діяти вакцинація.

“Цього ще ніхто не знає, це все вивчається. Ми скільки грип вивчаємо, і то новини нескінченні. Поствакцинальний імунітет зараз триває кілька місяців. При коронавірусі він і не може бути довічним. Це те захворювання, з яким потрібно вакцинуватися щороку”, – підкреслила вона.

Як НАШ повідомляв раніше, Київська влада не обговорювала можливість введення комендантської години в столиці України, тому що це не в їх компетенції.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору