Ужгородка

Новини Закарпаття

Голосування Південно-Заходу за Зеленського стало електоральною відповіддю на Майдан, – Бондаренко

Голосування жителів Південного Заходу на президентських виборах в 2019 році за Володимира Зеленського стало електоральною і політичною відповіддю на Майдан.

Про це в блозі пише Костянтин Бондаренко.

За його словами, після 2014 року партія «ОТЗЖ» зайняла нішу, раніше займану Комуністичною партією Петра Симоненка: проросійський, переважно лівоорієнтованої електорат Південного Сходу України, з домінуванням вікової категорії 45+, переважно з низьким рівнем доходів.

“ОТЗЖ і КПУ зблизив ще один суттєвий фактор: це були партії ностальгують – комуністи ностальгували за часів СРСР,« За життя »- за часами до Майдану 2014 року. «Потік свідомості» обох політичних сил (по А. Бергсона) був направлений в минуле, але не в майбутнє. Концепція майбутнього і у КПУ, і ОТЗЖ була досить розмитою. Лідери КПУ при Кучмі – Ющенко – Януковича і лідери ОТЗЖ при Порошенко (а деякі – і при Зеленський) займали угодовську позицію і таємно намагалися вбудуватися в систему, часто підігруючи владі”, – заявив він.

Бондаренко вважає, що голосування в 2019 році за Володимира Зеленським було аж ніяк не протестним.

“Це був скоріше виклик: Південно-Захід, що дав левову дол голосів за Зеленського, нагадав про те, що він є і він може впливати на політичні процеси в країні. До того ж голосування за Зеленського стало своєрідним політичним і електоральним відповіддю на Майдан. Отримавши підтримку Південного Сходу, Зеленський не став президентом Південного Сходу. Рівно так само, як і партія «Слуга народу» не стала південно-східній партією”, – додав політолог.

Як повідомляв НАШ раніше, Бондаренко заявив, що страх у жителів підконтрольної частини Сходу України перед “патріотами” і “націоналістами” відійшов на другий план.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору