Ужгородка

Новини Закарпаття

Держпродспоживслужба та УЗА створять групу для розгляду проблем експорту зерна

Робоча група буде щомісяця розглядати повідомлення інших країн, безпідставно видані щодо поставленого українського зерна

Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та Українська зернова асоціація створять робочу групу, яка щомісяця розглядатиме повідомлення інших країн, безпідставно видані щодо поставленого українського зерна. Домовленість про це, за повідомленням прес-служби відомства, була досягнута 20 березня 2021 року.

«Сторони також домовилися спільно працювати з нотифікаціями, що вимагають роз’яснювальної роботи з виробниками щодо усунення проблем», – уточнюється в повідомленні.

Учасники зустрічі також погодилися з необхідністю приведення у відповідність до вимог ЄС регулювання допустимих залишків хлорпірифосу і хлорпірифос-метилу в експортованій продукції.

Читайте: Падіння ВВП у 2020 році було меншим, ніж прогнозувалось – НБУ

«Держпродспоживслужба поінформувала учасників ринку зерна про те, що починає переговорний процес з Китаєм про виключення з фітосанітарного протоколу позиції про так звані вільні від шкідників ділянки і розширення переліку культур для експорту в КНР. Також представники відомства повідомили про проведену роботу з впровадження електронного фітосанітарного сертифіката і пообіцяли вже в квітні поточного року надати перші результати», – йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що у Миколаївській області продається елеватор на 65 000 т одночасного зберігання.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору