Ужгородка

Новини Закарпаття

Лікар Цимбалюк: Треба посилювати карантин і вакцинуватися, це єдиний порятунок

В Україні обов’язково потрібно посилювати карантинні обмеження і максимально вакцинувати громадян проти  COVID-19 для того, щоб якнайшвидше побороти коронавірус.

Про це заявив у прямому ефірі телеканалу НАШ президент НАМН України, академік НАМН України, професор, доктор медичних наук Віталій Цимбалюк.

“Дуже багато наших українців хворіють і отримують природний імунітет, в деяких тримається досить довгий проміжок часу. Якщо нам вдасться досягнути кількості людей 70% з імунітетом, ми отримаємо так званий колективний імунітет і тоді ситуація буде набагато краща”, – заявив Цимбалюк.

Також він додав, що  потрібно зараз посилювати карантин і обов’язково максимально вакцинувати населення. Це єдине спасіння буде не тільки для України, а для всього світу.

“Ми може створити українську вакцину і в перспективі я думаю, що це буде. Треба враховувати ситуацію, що це дуже дорого вартісні варіанти в які потрібно вкладати і був період, коли в Україні просто знищили всі ті потужності, які в нас були до цього. На сьогодні НАН та академія медичних наук створили проект як першу стадію створення власних українських вакцин, вони пройшли експертизу і виділили кошти на виконання цього проекту”, –  розповів він.

Як повідомляв НАШ раніше,  лікар, кандидат медичних наук Андрій Роханський заявив, що уряд має закупити ще 50 тисяч COVID-вакцин, щоб зробити щеплення вдруге, всім людям, які отримали першу дозу вакцини.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору