Ужгородка

Новини Закарпаття

Зеленський підписав закон про всеукраїнський референдум

Президент України Володимир Зеленський підписав Закон “Про всеукраїнський референдум”, який Верховна Рада ухвалила 26 січня 2021 року.

Про це повідомляє прес-служба Офісу президента. 

Цей закон був ініційований головою держави, щоб надати українцям самостійно та без участі політиків вирішувати державні питання. Його імплементація, як зазначили на Банковій, збільшить можливості громадян брати участь в управлінні державою та дасть змогу істотно знизити напруження в суспільстві щодо складних питань.

“Метою Президента при ініціюванні документа було надати суспільству справжній інструмент прямої демократії, який працюватиме протягом десятиліть та зробить державні рішення такими, що якнайбільше відповідають інтересам українців”, – йдеться у повідомленні. 

Згідно із законом, предметом всеукраїнського референдуму можуть бути питання про внесення змін до розділів І, ІІІ, XIII Конституції України; питання загальнодержавного значення; питання про зміну території України за умови збереження територіальної цілісності нашої держави, а також про втрату чинності тим чи іншим законом України або окремими його положеннями.

Також на всеукраїнський референдум може виноситися одне питання. Референдум не може проводитися одночасно з виборами.

Як НАШ повідомляв раніше, голова політради партії “НАШІ” Олександр Долженков в ефірі телеканалу НАШ заявив, що президент України Володимир Зеленський демонструє неготовність виконувати політичну частину мінських угод.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору