Ужгородка

Новини Закарпаття

Мураєв: Я б став президентом тільки для того, щоб підписати один указ – ліквідувати цей пост

Лідер партії “НАШІ” Євгеній Мураєв заявив, що готовий стати президентом України тільки для того, щоб підписати один указ – ліквідувати пост президента.

Про це політик заявив в ефірі телеканалу НАШ.

“Я категорично проти поста президента. Ми живемо за Конституцією України, яку прийняли отці заснування Незалежної України. Вона була прекрасна, але в ній було закладено дуалізм влади. Це закладений конфлікт, це вічні змагання, і це помилка. В умовах різнополярності України та розподілу її на два табори, чим успішно користуються деякі політсили, Україна в такій формі управління нежиттєздатна”, – сказав він.

Також політик переконаний, що кращий сценарій для України – перейти в парламентське управління.

“Я б став президентом тільки для того, щоб підписати один указ – ліквідувати цей пост (президента – ред.). Перейти до парламентської форми правління. Переробити парламент на двопалатний, щоб було рівне представництво регіонів. Щоб одна частина України могла блокувати нерозумні рішення іншої частини”, – сказав лідер партії “НАШІ”.

Мураєв додав, що культурна війна, яка була розв’язана в умовно однієї частини України і була спрямована проти російськомовних українців, була б неможливою, якби була парламентська форма правління.

“Коли мене запитують, чи хочу я бути президентом, ну, я не можу хотіти бути тим, кого вважаю головним злом нашої країни. Тому що у нас президент – Верховний Головнокомандувач, гарант Конституції – повинен відповідати за зовнішній економічний вектор”, – підсумував він.

Як НАШ повідомляв раніше, політичний експерт Дмитро Корнійчук вважає, що в очах українців президент України Володимир Зеленський і п’ятий президент Петро Порошенко – це політичні трупи, які ніколи більше не очолять держава.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору