Ужгородка

Новини Закарпаття

Вартість оренди землі на Кіровоградщині зросла до 19% від НГО

За результатами аукціонів на право оренди землі у Кіровоградській області в I кварталі 2021 року розмір орендної плати зріс в середньому у 3 рази

За результатами земельних торгів у формі аукціону, проведених у січні-березні 2021 року, розмір орендної плати в середньому зріс із 6% до 19% від НГО. Про це повідомили у головному управлінні держгеокадастру у Кіровоградській області.

В результаті проведених торгів, місцеві бюджети за рахунок орендної плати було поповнено на понад 2,736 млн грн. При цьому, на аукціонах, які проводило безпосередньо обласне головне управління, оренда була підвищена ще відчутніше – розмір орендної плати в середньому зріс із 8% до 39% від НГО.

Раніше управління повідомляло про результати аукціонів, що було проведено у січні-лютому 2021 року. Так, було продано право фронди 8-ми земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної форми власності загальною площею 165,5 га (ділянки розташовані на територіях Гайворонського, Добровеличківського, Петрівського, Устинівського районів).

Читайте: Юрій Дячук: На старті ринку на продаж виставлять до 3% паїв

Зокрема, ціна оренди ділянки площею 11,3 га ріллі на території Петрівської селищної ради Петрівського району, за результатами аукціону, встановилась на рівні 90 тис грн (або 7964 грн за 1 га). Це становить 29% від нормативної грошової оцінки. Водночас, за даними держгеокадастру, у 2020 році ціна оренди землі державної/комунальної форми власності у Кіровоградській області в середньому становила 4993 грн за 1 га, в той час, як паї здавалися в оренду в середньому за 1422 грн за 1 га.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що вартість оренди землі у Львівській області зросла до 4,5 тис грн/га.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору