Ужгородка

Новини Закарпаття

Мінагрополітики отримало фінансування у розмірі 6,87 млрд грн

На позачерговому пленарному засіданні парламент прийняв в цілому законопроект про забезпечення діяльності МінАП

На позачерговому пленарному засіданні 15 квітня Верховна Рада прийняла в цілому законопроект №5197-2 «Про внесення змін до додатків №3 та №4 Закону України «Про Державний бюджет України на 2021 рік» щодо забезпечення діяльності Міністерства аграрної політики та продовольства України. За відповідне рішення віддали голоси 275 народних депутатів.

«Чи не найголовніша новина дня – проголосовано проект 5197-2, а це означає, що МінАПК отримало бюджетне фінансування та покладено старт його роботи! Мої вітання усім аграріям та причетним до сільського господарства! Парадокс, але призначивши ще у грудні міністра аграрної політики, наша держава до сьогодні не мала функціонуючого МінАПК. Даним проектом ми розблокували цей процес. Разом з аграріями всієї України вітаю це рішення та очікую на подальшу продуктивну роботу з аграрними урядовцями», – зазначив на своїй сторінці Facеbook Олег Тарасов, голова підкомітету з питань удосконалення структури державного управління в сфері агропромислового комплексу комітету ВР з питань аграрної та земельної політики.

Читайте: Юрій Дячук: На старті ринку на продаж виставлять до 3% паїв

Новим законом передбачається фінансування новоствореного міністерства агарного міністерства на 2021 рік у розмірі 6,87 млрд грн.

«Минуло майже чотири місяці з моменту доленосного поновлення відомства, і я щасливий, що  підготовчий етап нарешті минув. Стартуємо фактично із нуля, тому питання ресурсу було в пріоритеті. Незабаром будемо спроможні підтримувати аграріїв та галузь, фіналізувати земельну реформу, запускати  реформу зрошення та меліорації. Майже в усьому світі аграрний сектор працює під керівництвом окремого профільного міністерства. Помилкове рішення попереднього уряду виправлене, справедливість відновлено», – заявив міністр аграрної політики та продовольства України Роман Лещенко.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що Аргентина відкрила ринок для українських молочних продуктів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору