Ужгородка

Новини Закарпаття

Органічні господарства зможуть отримати до 100 тис грн дотацій

Також обіцяють фінансову підтримку органічного тваринницького напряму та часткове відшкодування витрат на сертифікацію органічного виробництва у розмірі 30%

Державна підтримка органічного виробництва в Україні у 2021 році передбачається на рівні 50 млн грн. Про завив на Міжнародному «Конгресі Органічна Україна 2021» заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Тарас Висоцький.

«Уряд вже підтримав напрям державної підтримки органічного виробництва, наступний крок – це прийняття порядку використання коштів, щоб підтримка запрацювала вже цього року. Важливо дати сигнал інвесторам, що підтримка органічної галузі – це середньострокова перспектива, як мінімум до 2025 року, тобто виробники спокійно можуть планувати та інвестувати у розвиток цього бізнесу», – зазначив Тарас Висоцький.

За словами заступника міністра, кошти будуть виділятися шляхом перерозподілу фінансування з інших державних програм. Попередньо, фінансова підтримка буде надаватися у розмірі 5 тис грн на 1 га оброблюваних угідь (не більше 20 га на господарство) та на 1 голову великої рогатої худоби. Також аграріям будуть відшкодовувати до 30% вартості витрат на проведення сертифікації органічного виробництва.

Читайте: Мінагрополітики отримало фінансування у розмірі 6,87 млрд грн

«Ми, як профільне Міністерство, готові все зробити для того, щоб якісна органічна продукція була в наших школах, наших дитячих садочках. Ми в цілому підтримуємо довгострокові ініціативи, які націлені на сталий розвиток», – додав Тарас Висоцький.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що Аргентина відкрила ринок для українських молочних продуктів.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору