Ужгородка

Новини Закарпаття

Вартість оренди землі на Чернігівщині зросла майже до 6 тис грн/га

За результатами аукціонів на право оренди державної землі у Чернігівській області стартова ціна була підвищена майже у 4 рази

За результатами аукціонів з продажу права оренди земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної/комунальної форми власності у Чернігівській області вдалося суттєво підвищити стартовий розмір річної орендної плати. Про це повідомили у головному управлінні держгеокадастру області.

Так, на аукціонах, організованих головним управлінням у 2021 році, було продано право оренди 6 земельних ділянок сільськогосподарського призначення державної власності (за межами населених пунктів) загальною площею 132,39 га. В ході торгів, як зазначено у повідомленні, відбулося значне підвищення стартового розміру річної орендної плати – майже у 4 рази. В результаті, сумарна вартість оренди ділянок становитиме у 2021 році 785,7 тис грн, або у середньому близько 5935 грн за 1 гектар. Ці кошти орендарі сплачуватимуть до бюджетів місцевих рад Чернігівщини.

Читайте: Вартість оренди землі на Кіровоградщині зросла до 19% від НГО

Найдорожче (у відсотках до нормативної грошової оцінки) було продано право оренди земельної ділянки сільськогосподарського призначення державної власності площею 7 га, розташованої на території Терехівської сільської ради Чернігівського району Чернігівської  області. Розмір річної плати за користування цією ділянкою перевищив стартову ціну продажу права оренди у 6 разів та становить 73 тис грн (59,9% від нормативної грошової оцінки), яку орендар сплачуватиме щорічно до бюджету місцевої ради. У абсолютному грошовому вимірі це становить 10,43 грн за гектар.

За інформацією держгеокадастру, у 2020 році середня ціна оренди державної сільськогосподарської землі у Чернігівській області становила 2,6 тис грн/га, а вартість оренди паїв власників – 1,13 тис/га. Нормативна грошова оцінка рілля у області знаходиться на рівні 24,065 тис грн/га.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що вартість оренди землі у Львівській області зросла до 4,5 тис грн/га.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору