Ужгородка

Новини Закарпаття

Закупівля ноутбуків і антисептиків: у МОН розповіли, на що витратять мільярд гривень від уряду

Уряд виділив українським школам майже один мільярд гривень на боротьбу з коронавірусом та його наслідками. 

Деталі телеканалу НАШ прокоментував заступник міністра освіти і науки з питань цифрового розвитку Артур Селецький.  

Зазначається, що 980 мільйонів спрямують на ноутбуки для вчителів для дистанційного навчання. На засоби індивідуального захисту в навчальних закладах – 20 мільйонів. 

“Окрім забезпечення додаткового фінансування на придбання технічних засобів, Міністерство освіти приділяє також значну увагу підтримки з метою оперативного освоєння наших сучасних технологій”, – наголосив він. 

Заступник міністра наголосив, що в Україні майже 400 тисяч вчителів, проте комп’ютерну техніку закуплять далеко не всім, а тільки тим, хто цього дійсно потребує. 

“Так, є 980 мільйонів гривень. Хотілось, щоб їх було більше. Але ми розраховуємо, що буде закуплено десь 75 тисяч ноутбуків. Торги, звичайно, будуть відкриті через Prozoro. Згідно зі статистикою, в нас майже 400 тисяч вчителів. Якщо говорити про технічне забезпечення в школах, то ми маємо понад 437 тисяч комп’ютерної техніки. Розподілення буде по областях”, – додав він. 

Як НАШ повідомляв раніше, школи в деяких регіонах можуть продовжити навчання в червні через канікули, які були введені у зв’язку з епідемічною ситуацією. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору