Ужгородка

Новини Закарпаття

Kernel у I кварталі 2021 року скоротила переробку олійних на 4%

Обсяг переробки олійних склав 902 тис тонн. Продажі соняшникової олії компанією у порівнянні з аналогічним минулорічним періодом скоротилися на 2%

Компанія Kernel у III кварталі 2021 фінансового року (тобто у I кварталі 2021 календарного року) скоротила переробку олійних культур у порівнянні з аналогічним минулорічним періодом на 4% (до 902 тис тонн) внаслідок низького врожаю соняшника в Україні у 2020 році. Про це повідомляється у звіті, який був сьогодні оприлюднений на сайті Kernel.

При цьому, як зазначено в документі, обсяг продажів соняшникової олії протягом січня-березня поточного року склав 371,92 тис тонн, що на 2% поступається показнику III кварталу 2020 фінансового року, а частка бутильованої  олії у загальному обсязі продажів становила близько 10% або 37 тис тонн.

Крім того, згідно зі звітом, експорт Kernel зернових культур за вказаний період скоротився на 15% у порівнянні з січнем-березнем 2020 року і загалом склав 1,8 млн тонн, з яких 1,3 млн тонн були отримані компанією від сторонніх постачальників, а 500 тис тонн – вироблені сільськогосподарським підрозділом Kernel.

Читайте: Головна подія року від Kernel: конференція PRO100 AGRO 2020 в онлайн-форматі

Вказане уповільнення експорту також пояснюється несприятливими погодним умовами минулого року і значним скороченням валового збору зернових в Україні, що, своєю чергою, призвело до скорочення експортного надлишку зерна на українському ринку. Внаслідок цього, за квартал холдинг скоротив надходження зерна та олійних на внутрішні елватори на 12% (до 109,021 тис тонн) порівняно до січня-березня 2020 року.

При цьому обсяг перевалки на експортному терміналі компанії зріс у порівнянні з III кварталом 2020 фінансового року на 6% і склав 2,1 млн тонн. Збільшенню сприяло те, що у січні-березні Kernel суттєво наростив обробку соняшникового шроту на терміналі у порту «Чорноморськ». У минулому році шрот відвантажувався на експорт через сторонні термінали.

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що Kernel отримав дозвіл придбати аграрні активи Віталія Хомутинніка.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору