Ужгородка

Новини Закарпаття

Продаж наркотиків через аптеки: у Донецькій області затримали наркоторговців

У Донецькій області в селі Покровське через аптеки продавали заборонені наркотичні препарати.

Деталі дізнавався НАШ кореспондент.

У Покровську продаж нарковмісних препаратів організували два місцевих жителі – це власники мережі аптеки, два чоловіки їм 42 та 48 років. Вони залучили до продажу ліки, які містять кодеїн до продажу без рецепта.

Їхні родичі працювали у цих аптеках фармацевтами і для того, щоб пересвідчитися, що ці ліки дійсно продаються без рецепта, правоохоронці під час розслідування провели 22 закупівлі і для затримання зловмисників провели спеціальну операцію.

“В ході обшуків було вилучено 15 тисяч блістерів нарковмісних лікарських препаратів до складу яких входить кодеїн та псевдоефедрин, що дорівнюють 150 тисячам доз. Також вилучено грошові кошти у сумі 1 мільйон 200 тисяч гривень, автівка, чорнові записи, мобільні телефони та комп’ютерна техніка”, – розповів начальник управління боротьби з наркозлочинністю Олександр Мусенко.

Вилучені препарати направлені на судово-хімічну експертизу. За попередніми оцінками їхня загальна вартість на чорному ринку становить 760 тисяч гривень. Правоохоронці встановлюють походження цих ліків. Власникам аптеки загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Як повідомляв НАШ раніше, Україна оголосила російського консула в Одесі персоною нон грата.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору