Ужгородка

Новини Закарпаття

Море квітів та нескінчений потік людей: в Одесі вшанували пам’ять жертв трагедії 2 травня в Будинку профспілок

В Одесі відзначили сьомі роковини трагедії 2 травня. У цей день 2014 року внаслідок пожежі в Будинку профспілок та сутичок між активістами Майдану та антимайдану загинули 48 людей. 

Подробиці дізнавався НАШ кореспондент. 

На Куликовому полі в Одесі вшановують пам’ять тих, хто загинув під час трагічних подій 2 травня 2014 року. Тоді у центрі міста загинули 6 людей, ще 42 на Куликовому полі, 32 з яких живцем згоріли під час пожежі. 

Попри те, що роковини збіглися зі світлим Христовим воскресінням, люди несуть сюди квіти. 

Правопорядок забезпечували 2600 силовиків. На підкріплення місцевих направили правоохоронців з інших областей України. Традиційно у роковини трагедії 2 травня проводиться панахида за загиблими. Але цього разу довелося обмежити короткою заупокійною молитвою. Богослужіння проведуть пізніше. 

За сім років від тих трагічних подій слідство досі не назвало імена винних, кажучи про те, що вони були покарані. Хоча існує багато відео та свідчень очевидців. Це питання постійно підіймається в Одесі і не тільки серед тих, хто втратив там рідних та знайомих. 

Також вулицями міста пройшов марш захисників, який організували представники патріотичних сил міста. В ньому взяли участь близько тисячі одеситів різного віку. А на Куликовому полі по обіді рідні тих, хто загинув там, запустили у небо червоні повітряні кульки. 

Як НАШ повідомляв раніше, народний депутат попередніх скликань Надія Савченко переконана, що Одеса та Харків могли перетворитися у так звані “ОНР” та “ХНР”, якби не трагічні події 2 травня 2014 року. 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору