Ужгородка

Новини Закарпаття

Рівень смертності від COVID-19 у світі може бути вдвічі більше, ніж показує офіційна статистика, – дослідження

Рівень смертності від коронавірусу може бути удвічі більше, ніж подає офіційна статистика. 

Про це пише CNN, посилаючись на результати досліджень Інституту показників і оцінки здоров’я при Вашингтонському університеті.

Згідно з офіційною статистикою,  пандемія коронавірусу забрала понад 3 мільйони життів. Проте, як показали висновки інституту, від COVID померло 6,9 мільйона осіб, що більш як удвоє перевищує кількість офіційно зареєстрованих 3,2 млн смертей.

У США наразі зафіксовано 574 000 смертей. Згідно з дослідженням, кількість загиблих у Штатах сягає понад 905 000 осіб – приблизно на 58% більше.

В Інституті зазначили, що кількість смертей значно занижена майже в усіх країнах, але ненавмисно, а через різні можливості тестування, надмірне навантаження на системи охорони здоров’я і невраховані випадки смерті на початку пандемії.

В Індії та Мексиці, за оцінками дослідників, смертність занижена приблизно втричі. До вересня в Індії від ковіду може померти 1,4 млн людей.

Як НАШ повідомляв раніше, президент України Володимир Зеленський наполягає на наданні Індії гуманітарної допомоги,  де зараз складна епідемічна ситуація через поширення COVID-19.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору