Ужгородка

Новини Закарпаття

Колективний Захід боїться свідчень, які може дати Протасевич, – Мураєв

Колективний Захід боїться свідчень, які може дати раніше затриманий білоруський опозиційний журналіст Роман Протасевич, який координував протести в Білорусі за допомогою Telegram-каналу.

Таку думку висловив лідер партії “НАШІ” Євгеній Мураєв в ефірі телеканалу НАШ.

“Думаю, весь світ, а саме колективний Захід, боїться свідчень, які може дати білоруський блогер, який координував протести. Він звинувачується за трьома статтями Кримінального Кодексу в Білорусі”, – сказав політик.

Євгеній Мураєв зазначив, що Telegram-канал, який вів Роман Протасевич, був екстремістський.

“Якби це стосувалося України, і подібне рішення залежало від мене, я, напевно, зробив би так само з тієї причини, що це не боротьба за свободу слова. Ми прекрасно розуміємо, що це був екстремістський Telegram-канал, який викладав особисті дані співробітників правоохоронних органів. Це була калька подій 2013-2014 років, які відбувалися в Україні. Це був основний двигун невдалої кольорової революції, в результаті якої Білорусь була ізольована низкою країн, які завдяки щасливому випадку, а може і не випадковості, всі є членами НАТО”, – підсумував лідер партії “НАШІ”.

Як НАШ повідомляв раніше, політтехнолог Дмитро Раїм заявив, що білоруського опозиційного журналіста Романа Протасевича і його дівчину Софію Сапегу можуть посадити до в’язниці на 12-15 років.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору