Ужгородка

Новини Закарпаття

Менендес: З початку конфлікту на Донбасі, ніхто не взяв на себе відповідальність за будь-який епізод

Конфлікт на Донбасі почався у 2014 році і з того часу, жодна зі сторін не взяла на себе відповідальність за смерть цивільних осіб та інших гучних епізодів.

Про це заявив у прямому ефірі телеканалу НАШ голова Аналітичного центру “Донбаський інститут регіональної політики” Енріке Менендес.

“Якщо уважно читати звіти управління з прав людини ООН, то за весь час конфлікту, тобто з 2014 року, за даними ООН загинуло 3350 цивільних осіб, в жодному випадку цих смертей жодна зі сторін не взяла на себе відповідальність за будь-який епізод. Тому в такому випадку, на жаль, ми змушені констатувати, що  2 червня 2014 року і авіаудар по Луганській ОДА не розслідуваний так само як інші гучні епізоди цієї війни”, – розповів Менендес.

Також він додав, що немає жодної комунікації держави з громадянами, які перебувають у зоні конфлікту.

“Ми вимушені просто розмовляти базуючись на висновках міжнародних гуманітарних організацій і свідченням очевидців серед яких були іноземні журналісти. Я вважаю, великим упущенням, що не дана офіційна оцінка, взагалі немає діалогу про долю цивільних по обидві сторони розмежування, держава ніяк не комунікує і намагається уникнути цієї теми”, – сказав він.

Як повідомляв НАШ раніше, Netflix виправив переклад слова “бандерівець” після звернення українців з Кремнієвої Долини.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору