Ужгородка

Новини Закарпаття

Тараса Дзьобу призначено заступником міністра аграрної політики України

На новій посаді він відповідатиме за питання цифрового розвитку та продовольчої безпеки. Відповідне розпорядження сьогодні було затверджено кабінетом міністрів

Сьогодні, 2 червня 2021 року, кабінет міністрів затвердив на посаді кандидатуру другого заступника міністра аграрної політики та продовольства. На урядовому засіданні було проголосоване розпорядження №552  «Про призначення Дзьоби Т. І. заступником Міністра аграрної політики та продовольства України з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації». Документ вже опублікований на сайті кабінету міністрів України.

Виходячи з назви розпорядження, до компетенції Тараса Дзьоби буде входити розвиток IT сільськогосподарської галузі країни. Втім, як заявляв у інтерв’ю виданню LB.ua міністр агрополітики Роман Лещенко у міністерстві передбачено посади чотирьох заступників міністра за напрямками: земельна реформа та державна підтримка; іригаційна реформа; продовольча безпека та діджиталізація; четвертий заступник відповідатиме за міжнародну співпрацю – євроінтеграцію, міжнародні ринки, інвестиційні проєкти.

Читайте: На Одещині агрокомпанія запустила власне виробництво комбікормів

Крім того, міністр підкреслив, що Тарас Дзьоба входив до команди людей, яка спільно з ним «рухається в питаннях реалізації земельної реформи та цифровізації».

Наразі Тарас Дзьоба є співзасновником сервісу MeteoControl AI та засновником «Agrifinance Online». За свою кар’єру, не дивлячись на молодий вік (новому заступнику виповнився 31 рік), встиг попрацювати на керівних посадах у компаніях Cargill та «Бунге Украина».

Нагадаємо, раніше Landlord повідомляв про те, що Тараса Висоцького призначено заступником міністра агрополітики України.

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору