Ужгородка

Новини Закарпаття

У ВООЗ попередили про недостачу доз вакцина від коронавірусу для COVAX у червні-липні

У ВООЗ заявили, що у червні та липні глобальний механізм COVAX отримає недостатню кількість вакцин від коронавірусу. Це ставить під загрозу мету цього механізму.

Про це наголосив представник Всесвітньої організації охорони здоров’я Брюс Ейлвард на брифінгу в Женеві, передає France 24.

За його словами,  в рамках механізму вже було розподілено 80 млн доз вакцин від коронавірусу між 129 країнами. Але це приблизно на 200 млн доз менше, ніж планувалося.

Як розповів Ейлвард, багаті країни обіцяли надати COVAX близько 150 млн доз, окрім тих, які механізм отримує на пожертвувані кошти, але це не вирішить проблему.

“Ми готуємося до провалу, якшо не отримаємо дози раніше. Ми ще не на правильному шляху: у нас недостатньо доз, щоб змусити світ вийти з цієї ситуації. По-перше, дуже мала увага приділяється періоду червень-липень, а це означає, що у нас тут все ще буде пробіл”, – сказав представник ВООЗ. 

Брюс Ейлвард додав, що інша проблема полягає в тому, що для того, щоб до кінця цього року вакцинувати не менше 30-40% населення світу, потрібно провакцинувати ще 250 млн людей у період з цього моменту до кінця вересня.

Як НАШ повідомляв раніше, українці, які мають паперовий сертифікат про вакцинацію від COVID-19 можуть відвідати Угорщину, Молдову, Грузію та Туреччину.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору