Їжа майбутнього: американці виробляють молоко з дріжджів

Технологію виробництва молочних продуктів з генномодифікованних харчових дріжджів запропонувала американська компанія Perfect Day. Про це повідомляє інтернет-видання hightech.fm.

Для цього мікроорганізми ДНК дріжджів «навчать» виробляти молочні білки казеін, лактоглобулин, і лактальбумин. Сам процес виробництва схожий на пивоваріння, а продукти з нього містять більшість компонентів коров’ячого молока, стверджують представники компанії.

Незначна генна модифікація ДНК дріжджів дозволить виробляти «молоко» для людей з алергією на лактозу, казеїн та інші білки. У компанії вважають, що її технологія може стати основою для створення імітацій багатьох молочних продуктів, від сирів до йогуртів. Perfect Day зацікавлена ​​у співпраці з харчовими гігантами і налаштована оптимістично. Перша амбітна мета — витіснити з ринку замінники молочних продуктів, засновані на рослинних білках. Відгуків споживачів поки немає, але в Perfect Day стверджують, що ті хто спробував ГМО-продукт залишилися задоволені.

Поштовхом до таких інновацій у виробництві у компанії стало бажання запропонувати покупцеві імітацію продуктів тваринництва, виробництво яких не забруднює навколишнє середовище. Тваринництво надає значне навантаження на екосистему всієї планети, стверджують в ООН, на нього припадає 14% викидів парникових газів. Один із способів зменшити масштаб проблеми — створювати імітацію таких продуктів, як м’ясо і молоко, за допомогою генної інженерії. «Молоко» з рослинної сировини вже становить 9% американського ринку.

 

Схожі статтіБлайро Магги— король соиАгрохолдинг «Мрия» договорился о реструктуризации своих долговРуководство луганской компании Agricom Group вывело из-под снарядов людей, …Українська курятина отримала голландський присмак

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *