Ужгородка

Новини Закарпаття

Радянський союз не виграв би війну без США і коаліції європейських народів, – “слуга” Галайчук

Радянський Союз не виграв би Другу світову війну без Сполучених Штатів Америки і коаліції європейських народів. 

Таку думку в ефірі телеканалу НАШ висловив народний депутат від “Слуги народу” Вадим Галайчук. 

“На превеликий жаль, коли почалося політичне переписування історії, ми і дійшли до того, що до сьогоднішнього дня мусимо сперечатися, як правильно називати, хто винен і в якій мірі, а що було, якби по-іншому десь щось сталося. Ми маємо історію, яка, на наше щастя, сьогодні набагато точніше, як на мене, відображає стан справжніх речей. Тому що відкрито багато архівів, багато є інформації, яка дозволяє робити певні висновки, які досить часто доводять, що та історія, яку пробувала комуністична партія Радянського Союзу написати стосовно ходу та результату війни, м’яко кажучи, далеко не завжди відображає дійсність”, – наголосив народний депутат. 

Також він назвав декілька прикладів спаплюження історії війни. 

“Наприклад те, що СРСР виграв цю війну. Вже навіть заява Путіна стосовно участі України у війні, мовляв, ми вдячні, але і без України ми могли цю війну виграти. Ми пам’ятаємо, як починалася ця війна, і ми добре зараз розуміємо, що без зусилля коаліції, без спільних зусиль європейських народів та долучення до війни США було б дуже складно говорити про те, що війну можна було б виграти. Точно силами лише Радянського Союзу виграти цю війну, як на мене, було б неможливо”, – додав він. 

Як НАШ повідомляв раніше, лідер партії “НАШІ” Євгеній Мураєв у день річниці початку Великої Вітчизняної війни заявив, що у політиків потрібно забрати право спекулювати на історії, бо це вже вилилось у конфлікт на Донбасі.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору