Ужгородка

Новини Закарпаття

Кузін: Четверта хвиля коронавірусу може стати останньою

Головний санітарний лікар ігор Кузін вважає, що наступна хвиля коронавірусу в Україні не буде катастрофічною. Причиною цього буде часткова вакцинація та імунітет у людей, які вже перехворіли.

Про це він повідомив в ефірі “Українського радіо”.

“З приводу прогнозів: ми дійсно вважаємо, що восени ми будемо мати спалах захворювання. Не можу сказати, що він буде надвеликим. Ми не очікуємо, що він буде катастрофічний. Це буде четверта хвиля, і вона має бути нижча, ніж попередні, за рахунок того, що ми зможемо досягти адекватних рівнів імунізації населення і ми вже точно знаємо, що у нас є сформована частка населення, яка вже перехворіла”, – сказав він.

За його словами, четверта хвиля ковіду, скоріше за все буде останньою.

“10 мільйонів – це та цифра, яка допоможе нам в легшій формі перенести останню четверту хвилю коронавірусу. Я впевнений, що це має бути саме останньою хвилею. Зараз одну дозу щеплень в Україні отримали 2 мільйони 136 тисяч осіб і 956 тисяч отримали повний курс. Зараз встановлені чіткі індикатори для кожної області та ми бачимо, де ефективно використовують свій ресурс, а де тільки розпочинають. Ми зараз докладаємо максимум зусиль, щоб ці 10 мільйонів стали реальністю”, – сказав він.

Як повідомляв НАШ раніше, у МОЗ заявили, що мільйон українців повністю вакциновані від COVID-19.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору