Ужгородка

Новини Закарпаття

В Україні в серпні запустять єдину систему для набору іноземних студентів

В Україні з 1 серпня запустять електронну платформу для набору до закладів вищої освіти іноземних студентів.

Відповідна постанова опублікована на Урядовому порталі.

“З 1 серпня розпочинається запуск Єдиної міжвідомчої інформаційної системи щодо набору іноземних вступників до закладів вищої освіти. Перший крок – підключення електронних кабінетів закладів вищої освіти до Єдиної системи”, – сказано у повідомленні.

Для цього закладам вищої освіти необхідно до 1 серпня надати до державного підприємства “Український державний центр міжнародної освіти” наступні документи:

  • заповнений договір з ДП “УДЦМО” у двох примірниках;
  • підтвердні документи про наявність у закладу вищої освіти ліцензії на провадження освітньої діяльності та сертифіката про акредитацію освітньої програми у визначеному порядку;
  • лист про призначення відповідального оператора Єдиної системи в закладах вищої освіти, який є співробітником ЗВО (що підтверджується наказом на призначення).

Зазначається, що за результатами підключення закладів вищої освіти до Єдиної системи іноземні вступники матимуть можливість реєстрації та подачі заяв на обрані освітні програми, що за даними Єдиної державної електронної бази з питань освіти є акредитованими, до закладів вищої освіти України, які здійснюють освітню діяльність на підставі відповідних ліцензій.

Як повідомляв НАШ раніше, частина Києва залишилася без світла через аварію на підстанції.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору