Ужгородка

Новини Закарпаття

Італія обіграла Англію у серії пенальті та стала чемпіоном Європи

У фіналі чемпіонату Європи з футболу в неділю, 11 липня, збірна Італії перемогла збірну Англії і стала переможцем Євро-2020.

Англійці відкрили рахунок на 1 хвилині 56 секунду голом від Люка Шоу. Це найшвидший гол в історії фіналів Євро. На 13-ій уже Тріппьєр подавав кутовий, але оформити другий м’яч у воротах команда не змогла.

Після пропущеного гола підопічним Роберто Манчіні ніяк не вдавалося перехопити ініціативу і створити хоч подобу небезпечного моменту. Ближче до кінця першого тайму вони активізувалися: на 35-ій хвилині Кьєза пробив неподалік від ближньої стійки, а в додатковий час Вератті й Бонуччі намагалися пробити м’яч із дальньої відстані, але безуспішно.

У другому таймі Італія намагалася відігратися. Небезпечні моменти створювали, зокрема, Інсіньє і двічі – Кьєза (зокрема, на 62-ій хвилині Кьєза поцілив у ворота, і англійців від гола врятував воротар Пікфорд).

На 67-ій хвилині Леонардо Бонуччі точним ударом відправив м’яча у ворота англійців, зрівнявши рахунок.

Доля матчу вирішувалася у двох екстратаймах. Під кінець першої 15-хвилинки дуже небезпечно було біля воріт Англії. На правому фланзі Уокер невдало в підкаті пролетів повз м’яч, той опинився у Емерсона, який прострілив у воротарську на вбігаючого Бернардескі. Форварда Італії на частку секунди випередив Пікфорд.

Долю матчу вирішувала серія післяматчевих пенальті.

Після того як Андреа Белотті не зміг переграти голкіпера, Англія повела в серії – 2:1.

Але два одноклубники по “Манчестеру Юнайтед” – Маркус Решфорд і Джейдон Санчо – свої удари по черзі не реалізували, і вже італійці вийшли вперед – 3:2.

Міг ставити крапку Жоржина, але його удар героїчна відбив Пікфорд, залишивши шанс англійцям повернутися.

Букайо Сака не зумів переграти Джанлуїджі Доннаруму, і “Скуадра Адзурра” через 53 роки знову стала чемпіоном Європи.

Як повідомляв НАШ раніше, олімпійські ігри в Токіо цьогоріч пройдуть без глядачів.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору