Ужгородка

Новини Закарпаття

Без майонезу та сметани: У Львівській області заборонили ресторанам готувати влітку страви, що швидко псуються

У Львівській області заборонили керівникам ресторанів готувати влітку страви, що швидко псуються. Таке рішення було прийнято після масового отруєння в смт Куликів. 

Відповідне рішення ухвалили під час засідання обласної комісії техногенно-екологічної небезпеки і надзвичайних ситуацій (ТЕБ і НС).

Зазначається, що комісія розглянула ситуацію з масовим отруєнням в ресторані “Панський Книш” у смт Куликів. Тоді отруїлось 24 людини, причиною стала сальмонела.

Так, ресторанам і кафе заборонили готувати салати з майонезом чи сметаною та кондитерські вироби з заварним кремом. Також заборонили реалізацію страв, що особливо швидко псуються, у тому числі на літніх майданчиках, без дотримання відповідних температурних умов зберігання.

До того ж у всіх закладах харчування мають бути умови для дотримання правил особистої гігієни, запас миючих засобів і антисептиків.

Як НАШ повідомляв раніше, у місті Глобине Полтавської області на м’ясокомбінаті отруїлися 16 працівників невідомою речовиною.

Джерело: Наш.live

uzhik

uzhik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору