Ужгородка

Новини Закарпаття

Boyden сформувала комісію для відбору незалежних членів у наглядові ради “Харківобленерго” і “Харківенергозбут”

Українське представництво міжнародної компанії з підбору управлінського персоналу Boyden Global Executive Search сформувало експертну комісію для проведення конкурсного відбору незалежних директорів у Наглядові ради для АТ “Харківобленерго” та ПрАТ “Харківенергозбут”.

Про це Boyden Ukraine повідомила на офіційній сторінці в мережі Facebook.

Згідно з повідомленням Boyden Ukraine, до складу експертної комісії увійшли голова правління Професійної асоціації корпоративного управління Олександр Окунєв і заступник керівника напряму з дослідження та аналізу політики у сфері корпоративного управління Київської школи економіки Олександр Лисенко.

“Рішення про створення комісії було продиктовано тим, що оцінка роботи фахівців з відбору персоналу в державному секторі останнім часом досить сильно дискредитована: досить часто чутно, що робота рекрутерів непрозора, кулуарна й упереджена. Очікування від роботи комісії наступні: якщо учасники комісії зафіксують будь-які порушення або неправильні дії з точки зору процедури та прозорості, вони в будь-який момент можуть публічно заявити про порушення і вийти зі складу комісії, так чином поставити під сумнів весь конкурс”, – наводяться в повідомленні слова керуючого партнера Boyden Ukraine Олексія Долгих.

У Boyden Ukraine висловили надію, що мажоритарний акціонер держкомпаній ФДМ знайде можливість долучитися до цього конкурсу, а його результати будуть враховані Номінаційним комітетом при Мінекономіки.

Як уточнили в компанії, на участь в конкурсі заявки подали 73 кандидати, з яких попередньо відібрані 65. Умови конкурсу та вимоги до кандидатів були опубліковані на сторінці конкурсу.

Нагадаємо, що 28 квітня ц.р. збори акціонерів “Харківобленерго” і “Харківенергозбут” не змогли сформувати новий склад Наглядових рад цих товариств. Фонд державного майна, який володіє контрольним пакетом енергокомпаній, не вніс пропозиції щодо кандидатур незалежних членів наглядових рад. SMART HOLDING (CYPRUS), що володіє 29,79% акцій обох компаній, оскаржила рішення, прийняті на засіданні Наглядових рад АТ “Харківобленерго” та ПрАТ “Харківенергозбут” 23 березня 2021 року, у тому числі про проведення загальних зборів акціонерів зазначених товариств 28 квітня 2021 року. Акціонер стверджує, що склад наглядових рад даних енергокомпаній нині є неправосильний. При цьому SMART HOLDING самостійно ініціювала проведення відповідного конкурсу на незалежних членів згаданих Наглядових рад із залученням українського представництва міжнародної компанії з відбору управлінського персоналу Boyden Global Executive Search.

Формування незалежних Наглядових рад в компаніях, у статутних капіталах яких 50% + акцій (часток) належить державі, є обов’язковим, відповідно до Закону України №1405-VII “Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо управління об’єктами державної та комунальної власності”, який був прийнятий Верховною Радою 2 червня 2016 року. Згідно з чинним законодавством, відбір незалежних членів держкомпаній повинен здійснювати Номінаційний комітет, робота якого зараз фактично паралізована.

Олександр Окунєв має багаторічний досвід реалізації проєктів у складі команд консультантів International Finance Corporation (IFC) в Україні (1996-2001) і Міжнародного інституту бізнесу (з 2001). Автор ряду навчальних програм для професіоналів корпоративного управління України, Казахстану, Узбекистану, Таджикистану, Монголії. Член Комітету з питань корпоративного управління і розвитку інструментів фондового ринку України ДКЦПФР. Співавтор першого в Україні посібника з питань корпоративного управління (видання IFC, Київ, 1999), “The Handbook of International Corporate Governance” (видання Британського Інституту директорів, Лондон, 2005); автор і упорядник посібника “Корпоративне управління в приватних та сімейних компаніях” (Київ, 2012), автор понад 100 публікацій з корпоративного права та управління.

Олександр Лисенко є заступником керівника напряму з корпоративного управління Київської школи економіки. Олександр є експертом в області корпоративного права і корпоративного управління і виступив одним з ключових консультантів ОЕСР в рамках проведення організацією Огляду корпоративного управління держкомпаній України.

Boyden Global Executive Search – одна з найбільших міжнародних компаній з пошуку управлінського персоналу зі штаб-квартирою у Нью-Йорку і командами досвідчених консультантів у 75 офісах у 45 країнах світу.

Boyden України це одна з найдосвідченіших команд консультантів в країні. У київському офісі працює 10 співробітників, включаючи 6 партнерів/консультантів.

Boyden регулярно входить у топ міжнародних рейтингів. У 2017, 2018 і 2019 році компанія входила в десятку кращих фірм з пошуку і підбору персоналу.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору