Ужгородка

Новини Закарпаття

Шкода від роботи в офісі: як малорухливий спосіб життя впливає на здоров’я? 

Чи думали ви про те, який у вас маршрут дня? Від дому до зупинки, від зупинки до офісного крісла і назад. Як багато часу ви проводите сидячи? Сидячий спосіб життя може мати такі ж негативні наслідки для організму як, наприклад, куріння, кажуть у МОЗ. Малорухливий спосіб життя – це причина 9% передчасної смертності серед населення усього світу.

Подробиці дізнавалась НАШа Алла Вишня.

Негативні наслідки сидячої роботи:

  • Загроза серцево-судинних хвороб;
  • Проблеми опорно-рухового апарату;
  • Можливість ожиріння;
  • Діабет 2-го типу.

Немає ліків чи вітамінів, які можуть замінити рух. За останні два роки у світі значно зросла кількість людей, які працюють вдома. Мало хто має спеціально облаштоване для цього місце. Так зростає навантаження на хребет. Однак від малорухливого способу життя страждають не лише наші кістки та суглоби.

Змінити свій маршрут життя можна уже сьогодні. Не йдіть до найближчої зупинки транспорту, пройдіться далі, не паркуйте автівку біля роботи, залиште для себе 10 хвилин пішки. Під час роботи намагайтеся вставати з робочого місця кожні 30 хвилин, ставте таймер на телефоні, аби він нагадував вам рухатися.

Природа не готувала нас до офісної праці з 9:00 до 18:00, тому слід піклуватися про своє здоров’я. Звертайте увагу на позицію у якій сидите. Екран має бути на рівні очей, обидві ноги вільно стоять на підлозі, грудна клітина відкрита, а ви не сутулитесь. Також не перехрещуйте ноги, не варто перешкоджати кровообігу.

Якщо маєте можливість по кілька хвилин, працюйте стоячи. Також не кладіть перекус на столі, краще сходити по нього на кухню.

Є вправи, як можна робити сидячи за столом – вирівняйте ноги, підіймайте та опускайте їх впродовж хвилини. Потягніться, розімніть руки та шию, покладіть ліву руку на праве коліно, при цьому дивіться на праве плече. Тримайте позу 30 секунд, затримавши дихання, потім повторіть її дзеркально. Ці легкі вправи триматимуть м’язи у легкому тонусі й точно покращать ваш настрій.

  • За показниками телеперегляду за 25 тиждень 2021 року НАШ телеканал входить в ТОП-10 серед загальнонаціональних телеканалів України з такими показниками: Rat – 0,29%, Shr – 2,03% * (ЦА: 18+ (50К +). Аудиторія Києва, також активно дивиться НАШ. Серед всеукраїнських телеканалів, ми на 8 місці з такими даними: Rat – 0,45%, Shr – 3,27% * (ЦА: Київ 18+). * Зазначені в статті результати дослідження ТВ -аудиторія належать ІТК ; дослідник – Nielsen, моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 25 тиждень 2021 Overnight надані за показниками rat%, shr%.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору