Ужгородка

Новини Закарпаття

Онлайн-прописка через “Дія”: Рада прийняла за основу законопроект

Верховна рада ухвалила  за основу законопроект №5463 про онлайн-прописку громадян України. 

“За” проголосував 251 нардеп.

Зазначається, що закон вводить декларацію і реєстрацію місця проживання в електронній формі. У документі пояснюється різниця між поняттями. Згідно із проектом, місце проживання декларується у:

  • житлі, яке знаходиться у приватній власності;
  • житлі, призначеному для короткотермінового проживання (гуртожитках, військових частинах, спеціалізованому соціальному закладі, стаціонарному соціально-медичній установі і т.п.).

Зокрема, місце проживання можна зареєструвати в житлі комунальної власності, що підлягає приватизації, і в службовому житлі.

У Міністерстві цифрової трансформації підкреслили, що ухвалений проект закону остаточно скасує “штамп про прописку” та паперову довідку про місце проживання до ID-картки.

Скористатися послугою можна за допомогою порталу “Дія”. Громадянин може обрати пункт “Реєстрація місця проживання” та заповнити заяву.

Як НАШ повідомляв раніше, Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт №5270 “Про внесення змін до Податкового кодексу і деяких інших законодавчих актів щодо особливостей оподаткування підприємницької діяльності електронних резидентів”.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору