Ужгородка

Новини Закарпаття

Захоплення судна в Індійському океані: в Україні вперше затримали підозрюваного в піратстві

Вперше в Україні громадянину повідомили про підозру. Його підозрюють у захопленні судна в Індійському океані. 

Про це повідомляє прес-служба Офісу генерального прокурора. 

Зазначається, що було затримано громадянина України та повідомлено про підозру за фактом піратства. Такий злочин проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку в Україні розкрито вперше.

За даними слідства, громадянин України, бувши співробітником іноземної охоронної компанії, надавав послуги з охорони в піратонебезпечних районах судноплавства.

“Під час виконання своїх зобов’язань з охорони у липні 2020 року він зі зброєю  прибув на одне із суден під прапором Маршалових островів в західній частині Індійського океану. Діючи з метою власної вигоди, використовуючи зброю повідомив капітана про те, що він захоплює судно та вимагає зміни його курсу до порту Фуджейра, а також виплати грошових коштів. Для підтвердження реальності своїх намірів, створення психологічного тиску на капітана та членів екіпажу громадянин України продемонстрував споряджений набоями магазин до гвинтівки та здійснив постріл в стелю капітанського містка, що призвело до пошкодження елементів освітлення, після чого вже під погрозою застосування вогнепальної зброї повторив свої вимоги”, – йдеться у повідомленні. 

Капітан судна, враховуючи небезпеку застосування вогнепальної зброї стосовно нього та членів екіпажу, віддав наказ перевести машину у режим маневрування, а вимоги українця передав менеджерам компанії судновласника.

У результаті перемовин, через 4 дні представники судноплавної компанії надали вказівку капітану видати громадянину України 6 тисяч доларів США в обмін на здачу ним зброї та розблокування роботи судна.

Правоохоронцями за місцем проживання громадянина проведено обшук. Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваному запобіжного заходу.

Як НАШ повідомляв раніше, по британському кораблю Defender в Чорному морі не було зроблено жодного попереджувального пострілу.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору