Ужгородка

Новини Закарпаття

Соліст гурту”Green Grey”: Це свавілля, що нас знімають з концерту за мовною ознакою

Соліст гурту “Green Grey” Андрій Яценко (Дизель) ексклюзивно телеканалу НАШ прокоментував зняття групи зі святкового концерту на День Незалежності.

“Якийсь менеджер з Офісу президента мені подзвонив і сказав, що ми дуже хотіли б вас бачити на нашому концерті. Це була мила дівчина, вона нас переконала. Тому що у нас на 23 і 24 серпня повинні були бути концерти на Криті, і ми цього дуже чекали. Самі розумієте, зараз не найкращі часи. Але коли ми отримали пропозицію від ОП, то ми зраділи та відмовилися від тих концертів, тому що вважаємо, що 30-річчя і пісня “Под дождем” прозвучить на цьому концерті й увійде в 30 легендарних пісень”, – розповів соліст.

Однак уже незабаром, як зазначив Яценко, йому подзвонили з Банкової і сказали, що “Green Grey” не зможе виступити на концерті через російськомовну пісню.

“Далі мені передзвонив сам Сергій Перман і пояснив ситуацію, за що я йому вдячний. З різних сторін на нього тиснуть, виходу немає. По факту, буде все українською, і це вже прийняте рішення. Це свавілля, коли прибирають за мовною ознакою, хоча половина цієї країни розмовляє російською мовою”, – додав він.

Нагадаємо, що Офіс президента заборонив українському гурту “GreenGrey” виступати на святковому концерті на честь 30-річчя Дня Незалежності. Причиною стала пісня “Під дощем”, яка виконується російською мовою. Пропозиція взяти участь у концерті групи надійшло ще в кінці травня.

  • За показниками телеперегляду за 25 тиждень 2021 року НАШ телеканал входить в ТОП-10 серед загальнонаціональних телеканалів України з такими показниками: Rat – 0,29%, Shr – 2,03% * (ЦА: 18+ (50К +). Аудиторія Києва, також активно дивиться НАШ. Серед всеукраїнських телеканалів, ми на 8 місці з такими даними: Rat – 0,45%, Shr – 3,27% * (ЦА: Київ 18+). * Зазначені в статті результати дослідження ТВ -аудиторія належать ІТК ; дослідник – Nielsen, моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за 25 тиждень 2021 Overnight надані за показниками rat%, shr%.

 

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору