Ужгородка

Новини Закарпаття

6 причин поставити зволожувач повітря у спальній кімнаті

Зволоження повітря у спальні за допомогою спеціального приладу – ефективний спосіб зробити житлові умови комфортними й полегшити симптоми ЛОР-захворювань. 

Але яким чином зволожувачу вдається підтримувати гарну “погоду в домі” й рятувати від напастей застуди? Давайте розглянемо 6 переваг достатньо зволоженого повітря у квартирі.

Зволоження шкіри

Коли повітря пересушене, шкіра теж стає сухою. Це призводить до відчуття стягнутості й лущення шкірних покривів. Особливо вразлива шкіра рук та губи, які тріскаються від сухого мікроклімату. Лосьйон для рук та гігієнічна помада лише тимчасово відновлюють гідробаланс. Потрібен радикальний метод, а саме зволожувач, який наситить повітря молекулами води.

З огляду на те, що є бюджетні ціни на зволожувач повітря, придбати девайс в змозі будь-яка родина. Так, вартість зволожуючих приладів сьогодні стартує від 479 грн за Vegas VHB-1077 BLEGAS VHB-1077BL. Серед преміальних приладів найбільший попит має модель АМ 10 бренду Dyson, площа обслуговування якої становить 30 кв. м. Але й коштує “дайсон” 13 999 грн.

Боротьба із застудними симптомами

Зволожувачі виявилися ефективним засобом у боротьбі з грипом, ГРЗ та ГРВІ, що викликають запалення у верхніх дихальних шляхах. Підтримка оптимального рівня вологості знижує пирхоту та сухість в горлі, пересихання слизової, заспокоює роздратовані голосові зв’язки.

Зволоження повітря знижує запалення і в носових пазухах, дозволяючи очистити надлишки слизу, щоб ви могли вільно дихати.

Стоп, грип!

Використовуючи зволожувач повітря під час сезону грипу, ви створите несприятливу для вірусу середу. Тому ризик захворіти знижується. До того ж, девайс полегшує неприємні симптоми, які супроводжують застуду: утруднене дихання, закладений ніс, сухість в горлі.

Профілактика хропіння

Сухе повітря може сприяти появі симптомів хропіння – навіть посилювати їх тяжкість. Недостатня вологість повітря викликає припухлість горла й закладеність носа. Як результат, рух повітря через ніс стає обмеженим. Сплячий починає дихати ротом та хропіти. Достатня гідратація повітря робить сон комфортнішим та тихим.

Рай для домашніх рослин

Не тільки люди отримують користь від вологого повітря. Популярні кімнатні рослини добре себе почувають в середовищі з великою кількістю вологи. Пересушене повітря погано впливає на домашні “джунглі”: осипається листя, сохнуть кінчики, стебла рослин припиняють рости.

Теплий будинок

Чим вологіше повітря в будинку, тим в ньому буде тепліше. Використання зволожувача взимку допомагає підтримувати комфортну температуру без додаткового навантаження на опалювальні прилади.

Якихось протипоказань до використання зволожувачів повітря немає. 

Але вони можуть бути небезпечними, коли вологість перевищує допустиму норму – ризик утворення цвілі й розмноження бактерій у такому середовищі найвищий.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору