Ужгородка

Новини Закарпаття

Наровлянський про проблеми з якістю підручників: Робота фінансово невигідна авторам

В Україні виготовлення підручників – це низькооплачувана робота, що не стимулює до виготовлення багатьох людей.

Про це розповів у прямому ефірі НАШого телеканалу вчитель правознавства, заслужений учитель України, кандидат педагогічних наук Олександр Данилович Наровлянський.

“Процедура відбору підручників зараз передбачає виставлення на відкритий доступ макетів підручників, які пропонуються і вчителі самостійно мають право зробити вибір. Я знаю, що в деяких регіонах є певний тиск, але здебільшого це дійсно вибір вчителів. Виставляється певна сума, на яку має вийти видавництво і певний обсяг, в який ми маємо вкластися”, – розповів Наровлянський.

Також він додав, що підручники для старшої школи, які зараз готуються, це здебільшого перевидання підручників, які були підготовлені, їх лише трохи удосконалили.

“Надзвичайно низька оплата за підручники не стимулює залучення багатьох людей. Я скажу як автор – це не надто вигідна робота над підручником. Це більше робота тих, хто любить це і готовий над цим багато працювати”, – зазначив він.

  • У серпні НАШ втримав першість серед інформаційних телеканалів України. Телеканал “НАШ” серед інформаційних телеканалів – №1 в містах з населенням більше 50 тисяч. За результатами телеперегляду, за цільовою аудиторією 18+, 50К + показники наступні: Rat – 0,26%, Shr – 1,79% (ЦА: 18+, 50К +) *. Жителі столиці традиційно вибирають НАШ. У серпні 2021 року високі рейтинги зафіксували телеканал на першій сходинці серед інформаційних мовників в Києві: Rat – 0,27%, Shr – 2,81% (ЦА Київ 18+) *. Традиційно, “НАШ” лідер в рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,44%, Shr – 2,81% (ЦА Кабель 18 +) * Зазначені в статті результати дослідження ТВ-аудиторії відносяться ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за серпень 2021 Overnight надані за показниками rat%, shr%.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору