Ужгородка

Новини Закарпаття

Вчені створили пшеницю, яка утворює в хлібі менше канцерогенів

Рівень аспарагіна в пшениці можна істотно знизити без шкоди для якості зерна – вчені

Вчені з британського Інституту досліджень сільськогосподарських культур Rothamsted Research проводять  випробування пшениці, використання  якої повинно знизити рівень акриламіду в випеченому хлібі.

Акриламід утворюється в результаті реакції між аспарагіном і цукрами вважається канцерогенним.

Подібні дослідження є безпрецедентними для континентальної Європи, де діють суворі норми ГМ. Однак Департамент навколишнього середовища, продовольства і сільського господарства країни дозволив випробування з урахуванням їхньої важливості для здоров’я людини.

Читайте: Сільгоспвиробництво подорожчало на 34,7%

“Ми вважаємо, що рівень аспарагіна в пшениці можна істотно знизити без шкоди для якості зерна”, – говорить керівник проекту в Rothamsted Research, професор Найджел Гелфорд.

За його словами, було виявлено, що акриламід викликає рак у гризунів, хоча епідеміологічні дослідження, що зв’язують цю речовину з раком у людей, “неоднозначні”.

Дослідження Rothamsted Research триватимуть до п’яти років, і завершиться у 2026 році. Якщо вони пройдуть успішно, то нову пшеницю будуть висівати у вересні-жовтні.

Раніше Landlord повідомляв про те, що виробникам продуктів здорового харчування хочуть збільшити держпідтримку.

Джерело: agroportal

Джерело: Landlord

uzhik

uzhik

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору