Ужгородка

Новини Закарпаття

Жителі Миколаєва через ЗМІ подякували промисловця Дерипаску за медцентр, який врятував понад тисячу життів

Миколаївський медичний центр для лікування пацієнтів з позалікарняною пневмонією менш ніж за рік з моменту відкриття вже врятував понад тисячу життів своїх пацієнтів – повідомляють міські ЗМІ.

“Медики захоплюються передовим обладнанням госпіталю і комфортними умовами роботи. А пацієнти зізнаються: медцентр подарував їм життя, а день виписки вони вважають своїм другим днем ​​народження”, – розповідають журналісти в репортажі про історії пацієнтів.

Унікальний лікувальний заклад створено на приватні кошти і передано в дар місту: 155 млн грн на його створення надав Миколаївський глиноземний завод. МГЗ входить в міжнародний промисловий холдинг, заснований промисловцем українського походження Олегом Дерипаскою.

Галині Белявскій в ​​медцентрі буквально врятували життя. Літня жінка важко підбирає слова подяки, але щиро вдячна медикам і меценатам: “Я хочу сказати спасибі всім, хто будував цю лікарню, спонсорам, медперсоналу. Тут виняткові сестрички, лікарі, санітарки, дуже тут добре. Низький уклін всім, завдяки таким людям ми живемо”.

Журналісти відзначають, що завдяки найсучаснішому обладнанню медцентр, створений в Миколаєві з ініціативи Олега Дерипаски, стає останньою надією на порятунок: сюди везуть самих «важких» хворих з усієї області.

“Я потрапила сюди з діагнозом “коронавірусна інфекція” і 40-відсотковим ураженням легень, – ділиться своєю історією Тетяна Таразанова. – Дуже комфортабельні палати, все дуже сучасно. Спасибі медичному персоналу за турботу, за лікування. І спасибі тим, хто побудував такий центр-госпіталь. Добре, що у важкий час пандемії є надія, що кудись можна звернутися, і тобі допоможуть”.

Передавши новий медцентр на 66 койко-місць лікарям і жителям Миколаєва, МГЗ надав додаткове фінансування на суму близько 6 мільйонів гривень на закупівлю обладнання і забезпечення медичними препаратами, оплачував для лікарів медцентру дорогі програми, де вони вивчали світові протоколи лікування COVID-19 на найсучаснішому обладнанні.

“Попереду осінь і зима – сезон захворювань, і, ймовірно, хвиля коронавірусу “Дельта” та інших нових штамів. На щастя, завдяки своєчасно наданій допомозі наше місто підготовлений до нового удару епідемії значно краще, ніж до попереднього”, – відзначають миколаївські журналісти, поспілкувалися з врятованими пацієнтами медцентру.

“Відпочила на морі, приїхала з ковідом, стало погано, направили в лікарню. Стан був дуже важкий, зробили КТ і відразу в реанімацію. – ділиться своєю історією порятунку Лариса Кришталь. – Виходжували, як немовля, тут медики – ангели: виходили, повернули мене до життя, я тепер в серпні буду святкувати свій другий день народження. Хочу сказати величезне спасибі всьому медперсоналу. Центр просто чудовий!”.

“Центр лікування інфекційних захворювань – унікальний для України. Це єдине в країні медустанову, обладнане «за останньою модою» – сучасним високотехнологічним обладнанням. – Ділиться Людмила Піхтерєва, завідуюча Центром. – Тут проводиться ПЛР-діагностика коронавирусной інфекції, клініко-біохімічні аналізи. Спасибі МГЗ, який поставив нам обладнання. Нам доступні сучасні методи дослідження – це дозволяє робити своєчасну діагностику і вчасно починати лікування”.

Унікальна ініціатива благодійного фонду «Центр соціальних програм» Олега Дерипаски стала переможцем Національного конкурсу «Благодійна Україна-2020» в номінації «Благодійність у сфері охорони здоров’я».

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору