Ужгородка

Новини Закарпаття

Для хворих коронавірусом можуть бути задіяні до 90 тисяч ліжок по всій країні, – Ляшко

В Україні для хворих на коронавірусну хворобу COVID-19 можуть бути задіяні до 90 тисяч ліжок у лікарнях. 

Про це розповів міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко під час засідання Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування.  

За його словами, наразі є три сценарії перебігу коронавірусної хвороби на території України – оптимістичний, помірний і песимістичний. 

“Під кожен з цих сценаріїв ліжкового фонду, який буде розгортатися, у нас вистачає (ліжок – ред.). Максимально нам потрібно буде розгорнути, але це виключно математичний сценарій, це близько 82 тис. ліжок. Ми таку кількість ліжок вже мали в резерві на початку цього року. Потенційно розуміємо, що ми можемо до 90 тисяч (ліжок – ред.) розгорнути. Але це тоді питання критичного впливу на систему охорони здоров’я, оскільки ми знову зупиняємо планові госпіталізації й надаємо пріоритет госпіталізаціям з коронавірусною хворобою”, – сказав Ляшко.

Як наголосив міністр, виключно під COVID-19 відведено 38 тис. ліжок, з них понад 37 тис., тобто понад 90%, забезпечені централізованим киснем. Наразі близько 75% виявлених хворих на COVID-19 госпіталізуються, з них 65% потребують кисневої підтримки.

Як НАШ повідомляв раніше, прем’єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Україна найближчим часом перейде на “жовтий” рівень карантинної небезпеки.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору