Ужгородка

Новини Закарпаття

НБУ підвищив облікову ставку

Національний банк підвищив облікову ставку до 8,5%. Чим вище ключова ставка, тим дорожче кредити і депозити в нацвалюті

Національний банк України ухвалив рішення підвищити облікову ставку до 8,5% річних. Про це під час монетарного брифінгу заявив голова НБУ Кирило Шевченко.

“В умовах суттєвішого посилення фундаментального інфляційного тиску це є необхідним для повернення інфляції до цілі 5% у 2022 році та утримання під контролем інфляційних очікувань”, — сказав Шевченко.

Читайте: Витрати на сільгоспвиробництво зросли майже на 35%

В НБУ зазначили, що посилення монетарної політики сприятиме утриманню під контролем інфляційних очікувань і поверненню інфляції на траєкторію стійкого сповільнення до цілі 5%, досягнення якої прогнозується в 2022 році.

В НБУ зазначили, що ключовими ризиками для економіки є значне посилення карантину в Україні та у світі, а також триваліший і суттєвіший, ніж передбачалося, інфляційний сплеск у світі.

“Інфляція впродовж останніх місяців перевищує 10% під впливом як тимчасових, так і фундаментальних чинників, проте залишається близькою до прогнозної траєкторії”, – йдеться в повідомленні.

Раніше Landlord повідомляв про те, що в Україні відпускні ціни виробників круп за рік зросли. Найбільше здорожчала ячмінна крупа.

Джерело: НБУ

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору