Ужгородка

Новини Закарпаття

Перехід України в “жовту” зону відкладається, – Ляшко

Уряд не зможе запровадити карантинні заходи “жовтої” зони в областях України з 13 вересня, тому що в разі прийняття змін до постанови Кабміну про перехід в іншу зону, рішення набере чинності лише через сім днів.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко.

“Станом на 9 вересня, згідно з індикативними показниками, є підстави для запровадження жовтого рівня епідемічної небезпеки. З урахуванням цього МОЗ звернулось до Кабміну щодо розгляду цього питання на засіданні Національної комісії з ТЕБ і НС. Очікуємо, що орієнтовно в середу Кабмін також розгляне внесені МОЗ зміни до постанови Кабміну щодо переходу областей до жовтого, помаранчевого чи червоного карантинного рівня епідемічної безпеки для роботи навчального закладу в умовах адаптивного карантину”, – розповів Ляшко.

Також він зазначив, що в разі прийняття рішення про введення жовтої зони до постанови Кабміну, вона набере чинності не раніше, ніж за сім днів.

“Спочатку уряд ухвалює зміни до постанови щодо визначення жовтого і червоного рівнів епідемічної небезпеки, а після цього буде скликано засідання комісії з ТЕБ і НС, на якому буде прийнято рішення про переведення всієї країни до жовтого рівня епідемічної небезпеки зони, яке вступить у дію через 7 днів”, – сказав він.

Як повідомляв НАШ раніше, Кузін заявив, що Україна вводить зелений і жовтий сертифікати вакцинації.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору