Ужгородка

Новини Закарпаття

Фермери зможуть отримати до 5 мільйонів компенсації за рік

Головний критерій компенсації — одержувачі кредитів повинні мати статус сільгоспвиробників, тобто дійсно бути фермерами

В Україні одне фермерське господарство може отримати до 5 млн грн компенсації за рік.

“Функціонує державна програма підтримки насамперед дрібних і середніх фермерів. Тому що підтримка не може бути понад 5 млн грн на рік. Це на підприємства до 2-3 тис. гектарів. Кредити можна брати і на операційні цілі, на виробничі витрати і на інвестиції”, — заявив заступник міністра аграрної політики та продовольства Тарас Висоцький.

Читайте: Астарта продовжує перероблювати імпортований цукор-сирець

Головний критерій — одержувачі кредитів повинні мати статус сільгоспвиробників, тобто дійсно бути фермерами. Також держава компенсує півтори облікові ставки НБУ – 11-12%. При цьому фермер оплачує не більше 5%, які залишаються. Для цього їм потрібно звернутися до банку і заповнити відповідну форму. 

“Щоб зробити сервіс зручним, ми цю програму реалізуємо через банки. Тобто фермеру треба просто звернутися до найближчого відділення банку, в якому він обслуговується. Там стандартна форма, в більшості випадків в банку допоможуть її заповнити, її підписати, і потім банки подають реєстр у міністерство. Ми виплачуємо компенсацію, і гроші безпосередньо приходять на рахунок фермера. Тому це зроблено максимально зручно”, – пояснює міністр.

Нагадаємо, раніше Landlord розповідав, що територіальні громади отримають підтримку в управлінні землями. 

Джерело: Укрінформ

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору