Ужгородка

Новини Закарпаття

Агрохолдинг МХП Косюка купив “Лубнимʼясо” за $788 000: що тепер буде з компанією

Це допоможе МХП трансформуватися в кулінарну компанію, адже інвестори більше вкладаються в кулінарні, ніж просто сировинні компанії

Агрохолдинг МХП Юрія Косюка 9 вересня купив контрольний пакет, а саме 51% акцій, “Лубнимʼясо” за $788 000. Акції холдингу котируються на Лондонській фондовій біржі і NASDAQ.

У фінансовому звіті йдеться, що ця угода допоможе МХП трансформуватися в кулінарну компанію. З минулого року МХП почала перетворюватися з сировинної компанії на продуктову. Тобто виробляти більше готової їжі або напівфабрикатів. 

У майбутньому виробництво сирого мʼяса стане тільки частиною бізнес-ланцюжка. У 2020 році птахівництво принесло компанії 68% доходу. Також ця трансформація зробить бізнес Косюка більш стійким. До того ж, за словами стратега Finteum Андрія Нестерука, інвестори більше вірять у кулінарні, ніж просто сировинні компанії.

Читайте: Косюк вирішив відмовитися від бренду “Наша Ряба”

EBIDTA МХП виросла на 55% і до кінця року може досягти $600 млн. Це дало змогу компанії поліпшити коефіцієнт чистого боргу до EBITDA до 2,8. До кінця 2021-го МХП розраховує на коефіцієнт 2. За минулий рік виручка МХП склала $1,9 млрд, а збиток — $133 млн.

Довідка. “Лубнимʼясо” випускає продукцію з яловичини під брендом Skott Smeat. У компанії повний цикл виробництва: від випасу корів до продажу продуктів на зразок стейків, котлет для бургерів і фрикадельок.

“Лубнимʼясо” в 2012 році заснував Андрій Науменко, колишній менеджер із зовнішньоекономічних звʼязків МХП. Її завод може виробляти 25 тонн мʼясної продукції в день. Компанія співпрацювала з МХП: Науменко поставляв яловичину до “Мʼясомаркети” і Doner Market, якими володіє МХП. Науменко залишається директором. 

МХП належать такі бренди, як “Наша Ряба”, “Вінницькі Курчата”, Sultanah, Assilah, Qualiko, Ukrainian chicken, “Легко!”, “Бащинський” і Perutnina Ptuj. 

Раніше Landlord повідомляв, що капіталізація МХП з 19 по 25 серпня знизилася на 2,1% до $ 587 млн.

Джерело: Forbes

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору