Ужгородка

Новини Закарпаття

В агрокомплекс Сумщини влили 930 млн грн інвестицій

Найбільше інвестицій спрямовано на придбання сільськогосподарської техніки та розвиток інфраструктури

У розвиток агропромислового комплексу та сільських територій Сумщини за цей рік залучили понад 930 млн грн інвестицій.

Найбільше інвестицій спрямовано на придбання сільськогосподарської техніки (682,6 млн грн) та в розвиток інфраструктури аграрного ринку (152,4 млн грн).

У відомстві зазначають, що, зокрема, у селі В’язове Конотопського району, приватно-виробниче комерційне підприємство “СТС” збудувало І чергу елеватора потужністю 25 тис. т одночасного зберігання зерна. Очікувана потужність елеватора — 100 тис. т зерна. Наразі підприємство узгоджує необхідну документацію щодо введення в дію.

Читайте: Найбільший в світі контейнеровоз прибув в порт Гамбург

Також продовжується третій етап будівництва додаткових ємностей елеватора в ТОВ “Кролевецький комбікормовий завод” потужністю 120 тис. т, будівництво двох міні елеваторів: в ТОВ “Сейм-Агро” (Путивльська міська рада) потужністю 7 тис. т та ТОВ “Україна” (Великописарівська селищна рада) потужністю 5 тис. т.

У галузь тваринництва спрямовано понад 86 млн грн інвестицій. Введено в дію доїльний зал потужністю 500 голів корів у ТОВ “Велетень”. Проводиться реконструкція тваринницького приміщення потужністю 2 тис. голів корів ТОВ “Молоко Вітчизни” в с. Мар′ївка Сумського району.

У розвиток харчової та переробної галузі області залучено з початку 2021 року 4,5 млн грн інвестицій, зокрема ТОВ “ЕЛІТ-ОІЛ” Роменського району проводяться роботи з будівництва олійноекстракційного заводу з переробки олійного насіння потужністю 600 тонн за добу, стан готовності об’єкта — 86%.

Раніше Landlord повідомляв, що уряд виділить 100 млн грн на підтримку фермерів.

Джерело: Департамент агропромислового розвитку Сумської облдержадміністрації

Владислава Михайленко, Landlord

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору