Ужгородка

Новини Закарпаття

Під варту взяли п’ять осіб, підозрюваних в утриманні людей у трудовому рабстві

Суд арештував 5 зловмисників, які утримували на агропідприємстві 120 людей у рабстві

Суд заарештував на два місяці п’ятьох учасників “злочинної групи, які організували схему вербування соціально незахищених громадян” для утримання їх у трудовому рабстві. Про це інформує  Київська міська прокуратура.

Згідно з рішенням суду, усіх підозрюваних взято під варту з альтернативою у вигляді застави у розмірі від 454 тисяч гривень до одного мільйона 360 тисяч гривень для трьох осіб, та у розмірі 3,4 мільйона гривень – щодо ще двох.

Читайте: У фермерських господарствах на Херсонщині залучають рабську працю

За даними слідства, учасники групи на залізничних вокзалах Києва, Дніпра й Одеси вербували громадян, що перебували у складних життєвих умовах і не мали постійного місця проживання, для робіт на агропідприємстві.

“Потерпілим обіцяли зарплату від 3000 до 4000 грн на місяць, безкоштовне житло і харчування. Натомість, людей розселяли у напіврозвалених будинках із абсолютно відсутніми умовами для проживання та змушували безоплатно працювати по 12-16 годин на добу на найтяжчих роботах. Також зловмисники обманним шляхом відбирали у потерпілих мобільні телефони і паспорти”, – заявили у прокуратурі.

Раніше Landlord повідомляв, що 8 вересня правоохоронці провели 18 обшуків, у тому числі за адресами агропідприємства і в будинках, де утримували людей. На момент обшуків на території агропідприємства у трудовому рабстві перебувало 120 осіб.

Наталія Софієнко, Landlord

Джерело: Landlord

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору