Ужгородка

Новини Закарпаття

Сушко про спецшколи у Швейцарії: Це позитивний досвід, який ми повинні реалізовувати в Україні

Спеціальні школи для дітей з вадами зору та іншими комплексними порушеннями у Швейцарії – це позитивний досвід, який потрібно реалізувати в Україні.

Про це розповів в ефірі НАШого телеканалу народний депутат від фракції “Слуга народу” Павло Сушко.

“Сьогодні з колегою відвідали спеціальну школу для дітей з порушенням зору та різними комплексними порушеннями. Ми були вражені тим, що побачили, це саме той позитивний  досвід, який ми повинні брати за приклад і реалізовувати в Україні. В нашій країні з 2017 року проходила реформа, яка спершу передбачала гарну мету, щоб всіх дітей відправити у сім’ї. Мова йшла про дітей сиріт, тобто робити усиновлення, створювати малі групові будинки і так далі”, – розповів нардеп. 

Також він зазначив, що це спеціальні школи – це не відділення дітей від суспільства і Швейцарія подає чудовий приклад.

“Спеціальні школи – це не є відділенням і Швейцарія цьому приклад. В спеціальні школи діти потрапляють саме тому що їм потрібна спеціальна освіта. На даному прикладі ми побачили, що тут навчаються діти з порушенням зору, вони з чотирьох років відвідують таку школу, вони приїжджають туди з батьками, але якщо їм добиратися більше як дві години, то вони можуть проживати в школі, а на вихідні їх батьки забриють додому. Тобто тут повний спектр послуг”, – розповів він.

Зазначимо, що делегація з України у Швейцарії вивчає досвід для дітей із вадами зору.

  • У серпні НАШ втримав першість серед інформаційних телеканалів України. Телеканал “НАШ” серед інформаційних телеканалів – №1 в містах з населенням у понад 50 тисяч. За результатами телеперегляду, за цільовою аудиторією 18+, 50К + показники наступні: Rat – 0,26%, Shr – 1,79% (ЦА: 18+, 50К +) *. Жителі столиці традиційно вибирають НАШ. У серпні 2021 року високі рейтинги зафіксували телеканал на першій сходинці серед інформаційних мовників в Києві: Rat – 0,27%, Shr – 2,81% (ЦА Київ 18+) *. Традиційно, “НАШ” лідер в рейтингу 18+ Кабель: Rat – 0,44%, Shr – 2,81% (ЦА Кабель 18 +) * Зазначені в статті результати дослідження ТВ-аудиторії відносяться ІТК; дослідник – Nielsen; моніторинг – Комунікаційний Альянс. Дані надані телеканалом “НАШ” за серпень 2021 Overnight надані за показниками rat%, shr%.

Джерело: Наш.live

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Нагору